Преди да се включите моля прочетете правилата на ДарСлово:

Участието в ДарСлово е напълно безплатно и винаги ще остане такова. Вярваме и се стремим да прилагаме безкористното добруване, радвайки се на вселенските дарове, които са ни достатъчни.

Целта на този сайт и идеите в него е да се повдига Духът ни и да имаме вдъхновение за по-добър и радостен живот. В тази връзка мислим, че книгите, които е разумно да споделяме в ДарСлово, обхващат: научна и образователна литература, за здравето, природата, различни изкуства, позитивни приказки и притчи, езотерика, чужди езици, поучително слово и т.н.

Мислим, че е редно в ДарСлово да Не споделяме книги, в които има ясно изразен негативизъм и песимизъм, книги които не поставят на фокус добродетелите, и тези, които са по скоро храна за егото. Такива книги се различават от идеята за разумно даряване и ДарСлово. Има други места, където се дарява всякаква литература и ако някой сподели по невнимание такива книги, то те ще бъдат препращани на такива места за даряване.

За да участвате активно е необходима регистрация чрез Facebook профил или чрез регистрационната форма на сайта. Личните данни (телефон, имейл) няма да бъдат споделяни публично.

Какво може да се сътвори на сайта:
1. Даряване на книги
• След успешна регистрация, вече можем да добавяме книги, които имаме желание да дарим или получим. Ще бъде хубаво ако е удобно да качваме и техни снимки.

• За всяка дарена книга се генерира уникален идентификационен номер, който Е важно да се запише от вътрешната страна на корицата. Това дава възможност да се проследи лесно в този сайт пътя на книгата, като всеки прочел я, ще може да допълва "биографията " й. Така ще имаме знанието - къде, кога и от кого е била прочетена и какви впечатления и емоции е допринесла, какъв път е изминала от дарител на дарител... Детайлна информация за всяка регистрирана книга ще можете да откриете от бутон "Проследи книга" след влизане в твоя профил в сайта.

• Даряването може да става основно по няколко начина:
- от ръка на ръка
- чрез пощенска услуга
: Към момента Български Държавни Пощи и Тип Топ Куриер предлагат най-ниски цени, около 1лв за разнос на печатни произведения. Като книгата трябва да се изпрати от офиси на ТипТоп, каквито има в повечето градове или от Пощата и ще бъде доставена до пощенската кутия на получателя. За да се изпрати книга по пощата е необходимо тя да бъде опакована с хартия или в кутийка, но важното е по тях да няма рекламни надписи.
Макар сумата за такива пощенски услуги да е скромна, моля имайте в предвид, че не всеки дарител би могъл да си позволи. Затова по-удобно ще бъде първо да потърсите книги от вашия град, за да си ги взимате лично, като за удобство може да търсите книгите по градове.
- чрез Дар Библиотеките: В категорията Библиотеки ще може да намерите подробна информация и списък с тях.

2. Получаване
Когато харесате книга, предложена за даряване, е необходимо да се свържете с дарителя през бутон "Заяви книга" и да се разберете как да я получите. След като прочетете дарената книга, е желателно пак да я запишете в сайта, за да се превърне в дар на някой друг.

Вярваме, че за да протича процесът пълноценно и радостно за всички е необходимо да следваме някои принципи:

• Молим да заявявате до 3 дар книги и да ги задържате в рамките на три месеца. След това е препоръчително да ги обявите отново за даряване за да може да заявите нови.

• Новият живот и път на всяка книга ще се проследява и за да бъде безпрепятствен, ще се радваме на взаимното ни съдействие.

• В профила на всеки участник се поддържа статистика на неговата активност (какви книги предлага и какви е получил) и може да получава коментари от хората, с които е обменял ДарСлово. Така всеки ще бъде оценяван за даряването.
Всеки месец ще има разнообразни награди, които ще споделяме с тези, които са най-активни в даряването според статистиката.

3. Търсени
• Ако търсите определена книга, но не я намирате сред дарените, може да споделите какво търсите в раздел "Търсени" (ще видите тази секция след регистрация). Така може да вдъхновите някой друг, който има тази книга да реши да я сподели за даряване.

4. Е-книги
• Ще се постараем да изградим и поддържаме богата библиотека с полезно електронно ДарСлово, така че ако сте любител на електроните книги, може да си свалите от електронната библиотека. Ако желаете да споделите електронно ДарСлово, за да обогатим тази библиотека, то може да ни изпратите файла на admin@darslovo.com или като го публикувате във Facebook групата "ДарСлово"!


Инициативата се основава на добрата воля на участниците. като се насърчават добрите нрави и поведението. За спазването на условията, организаторите разчитат изцяло на добронамереността на участниците.

Желателно е също да се запознаете с ИДЕЯТА ДарСлово, затова ако все още не сте го направили, моля прочетете тази страница.


Изберете удобен начин да се включите в ДарСлово:

Дарители: 2088
Дарени книги: 745